Groepen

Aanmelden

De groepen bij UPP

Kinderopvang UPP biedt opvang aan voor kinderen vanaf 6 weken tot 12 jaar.

Groep 0 t/m 4 jaar

Dagopvang

Het kinderdagverblijf heeft twee dagopvang groepen voor kinderen van 0-4 jaar. In totaal zijn dit 27 kindplaatsen. Per dag wordt er gekeken naar de indeling van de groepen. Het kindbelang staat altijd voorop, er wordt gekeken wat een gepaste groepssamenstelling voor de dag is.

Bij de baby’s maken wij gebruik van het logboekje, het logboekje is een belangrijk communicatiemiddel tussen leidster en de ouders van het kind. Het logboekje gaat met het kind mee naar huis en ouders kunnen hierin veranderingen t.a.v. voeding / slaapritme en bijzonderheden vermelden, wij houden het gewenste dagritme van ouders aan. De leidster schrijft in het boekje de slaap- en voedingstijden en de plas- en poepluiers, zo kunnen ouders na lezen hoe de dag verlopen is.

Bij het ophaal moment krijgt elke ouder een persoonlijke overdracht van de leidster, we vertellen hoe de dag is verlopen, welke activiteiten we hebben gedaan en of er bijzonderheden zijn.

Het kinderdagverblijf heeft een vast team met pedagogisch medewerkers, wij werken met een vast rooster. Dit betekent dat u op uitzonderingen na, op vaste dagen en uren dezelfde leidsters op de groep ziet. Wij vinden dit belangrijk voor de kinderen, hierdoor creëren wij stabiliteit, veiligheid en vertrouwen.

Lekker lezen
Kinderopvang UPP | Kinderopvang Zeeland

BSO 4 t/m 12 jaar

Buitenschoolse opvang

Op de bovenverdieping is voor de kinderen een gezellige ruimte gecreëerd.

De kinderen kunnen onder andere tafelvoetballen, met LEGO en Kapla bouwen, spelletjes spelen en knutselen. Er is een speelkeuken en marktkraam waar de kinderen graag spelen, ook is er een knus zitgedeelte, waar het kind lekker in een stoel kan lezen of op de zitzakken kan zitten. Ook hebben we een gameroom, waar de kinderen op de WII en Playstation kunnen spelen. Leidsters houden er toezicht op hoe lang de kinderen hierop aan het spelen zijn. In de verschillende hoeken kunnen de kinderen na een dag op school of een vrije dag rustig spelen en hun creativiteit kwijt.

De leidster zal de kinderen die het eerst naar huis gaan activiteiten laten kiezen. Als er veel kinderen zijn voor één activiteit, dan zal dit om beurt worden gedaan. De kinderen leren hierdoor op hun beurt te wachten en wat de regels zijn. Als een kind teveel of te lang achter de computer of playstation zit, zullen we het kind op andere activiteiten wijzen. Op de BSO kunnen de kinderen ook aan de knutselactiviteiten deelnemen, de leidsters stimuleren het knutselen door middel van het uitprinten van voorbeelden, zo krijgen de kinderen ideeën.

De leidster verzorgt verschillende en wisselende activiteiten passend in een thema. Enkele thema’s zijn; Valentijn, Moeder/Vaderdag en seizoensthema’s zomer/herfst. Enkele activiteiten zijn; naar de speeltuin gaan, voetballen, speurtocht, apenkooien, cakejes versieren en koekjes bakken.

 

Kinderopvang Upp spelen BSO
BSO Kinderopvang Upp
BSO Kinderopvang Upp

Veelgestelde vragen

Wat is een BSO?

De BSO staat voor buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar. De opvang is na schooltijd, het is een tijd van ontspannen, spelen, knutselen en buitenspelen.

Mijn baby/kindje heeft speciaal eten, kan dat?

Dit is geen probleem, wij houden ons aan het gewenste eetschema van thuis. Binnen de opvang bieden wij: brood, beleg, drinken, vers fruit en koekjes/snoepjes. Wanneer u eigen voeding heeft, vragen wij dit zelf mee te nemen.

Brengen jullie mijn kinderen ook naar school?

Op sint Maartensdijk brengen en halen wij de kinderen naar school. Op maandag en dinsdag middag halen wij kinderen in Stavenisse op. Andere aanvragen kunnen wij altijd bekijken of dit mogelijk is.

Kinderopvang Upp In all this world there is nothing so beautiful as a happy child. (2)